TRIFECTA

$HIRAK

Je hoeft geen genie te zijn om het enorme talent van Julien Willemsen, beter bekend als Jack $hirak (als producer) of $hirak (als DJ/soloartiest), te herkennen. Als bekroonde beatmaker, volwaardig soloartiest, top-streamer en DJ die veelvuldig in het binnen- en buitenland tourt, geldt hij als een van de meest solide acts uit de Nederlandse hiphop-scene.

Jack $hirak werd in 1993 geboren in Capelle aan den IJssel, de stad waar hij opgroeide en thuis is. Als een klein jongetje van zes jaar liet hij al zien uit wat voor hout hij gesneden is; de piano had geen geheimen voor hem en later wist hij zelfs klassieke composities van Erik Satie en Yann Tierssen met speels gemak naar zijn hand te zetten. Deze muzikale basis zorgde voor een vlekkeloze overgang naar beatproductie in 2007 en juist dat bleek een geniale zet.

Tegen het einde van 2015 was hij een van de paradepaardjes van Ali B’s managementbedrijf SPEC. en had hij zijn eerste nationale hit gescoord met Lil’ Kleine en Ronnie Flex (‘Drank & Drugs’ – de meest gestreamde Nederlandse raptrack van 2015 met meer dan 37 miljoen streams). Op aanraden van Ronnie Flex reisde hij in datzelfde jaar af naar Texel voor een schrijverskamp met het Nederlandse hiphopcollectief New Wave. Met hen won hij de Popprijs en een Edison voor het beste album van het jaar.

De daaropvolgende jaren waren minstens net zo succesvol. Jack $hirak won de FunX Award voor ‘Best Producer’ in 2016, produceerde naast de meest gestreamde Nederlandse raptrack van 2015 ook die van 2016 (‘Jungle’ – meer dan 41 miljoen streams) en 2017 (‘Krantenwijk’ – meer dan 53 miljoen streams) en produceerde hij de tracks voor beide albums van Lil’ Kleine: ‘WOP’ en ‘Alleen’. De tijd was rijp voor Jack $hirak om de volgende stap te zetten en zich als DJ en soloartiest te profileren.

Gedreven door de bewonderenswaardige ambitie om één van de beste internationale Urban DJ’s te zijn, richtte $hirak al zijn pijlen op een carrière als soloartiest. En met succes: met zijn eigen single ‘Miljonair’ stond hij maar liefst vier weken lang op #1 in de Nederlands Single Top 100 en bereikte hij binnen twee maanden de platina status.

Tot op de dag van vandaag scoorde Jack $hirak acht nummer één-hits in Nederland (van de 50+ hitnoteringen in totaal), produceerde hij een legioen aan succesvolle singles en werd zijn werk bijna een miljard keer gestreamd op Spotify. Voor de toekomst ligt zijn focus op het buitenland, waar hij al zoden aan de dijk zette middels recente samenwerkingen met Kevin Lyttle, Demarco en Bhad Bhabie. Gezien zijn aanhoudende, en bovenal reusachtige succes in Nederland is het internationale podium voor Jack $hirak dichterbij dan ooit.

Download Perskit
$hirak – Fils De Pute (ft. Mula B)
$hirak – Fils De Pute (ft. Mula B)
  • $hirak – Fils De Pute (ft. Mula B)
    $hirak – Fils De Pute (ft. Mula B)

    2 april 2019

DE WEBSITE VAN TRIFECTA MAAKT GEBRUIK VAN COOKIES

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Privacy statement | Sluit
Instellingen